У межах щорічної Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» для здобувачів вищої освіти Харківського національного університету внутрішніх справз нагоди Міжнародного дня прав людини і Міжнародного дня боротьби за скасування рабства було організовано інформаційно-просвітницький захід, який відбувся за сприяння керівництва факультетів № 1 і № 4 та кафедри конституційного і міжнародного права. Гостями зустрічі стали представники громадської організації «Кам’янець-Польський «Ратуша», Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України, відділу міграційної поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, секторів дотримання прав людини та протидії домашньому насильству Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області.

Відкрив захід декан факультету № 4 Микола Марчук, який зазначив, що 2 грудня за рішенням Генеральної Асамблеї ООН відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Саме цього дня 1949 року на 4-й сесії Генеральної Асамблеї ООН було прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. Мета – викорінення таких сучасних форм рабства, як торгівля людьми, сексуальна експлуатація, найгірші форми дитячої праці, примусові шлюби, насильницьке вербування дітей для подальшого використання у збройних конфліктах. Проблема торгівлі людьми не втрачає актуальності і сьогодні в умовах воєнного стану в Україні.

Учасники зустрічі обговорили поточні виклики, які виникають у громадян України при пошуку нового місця проживання та роботи, рятуючись від війни, що можуть призвести до потрапляння в трудове та сексуальне рабство.

ВЗГ ХНУВС