Харківський національний університет внутрішніх справ у черговий раз розпочав навчання для поліцейських офіцерів громад, які прибули до закладу вищої освіти з різних областей України. Серед них – представники підрозділів Головних управлінь Національної поліції та Управлінь патрульної поліції. Поліцейські пройдуть навчання із загальноправових дисциплін, домедичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки, вдосконалюватимуть навички керування автотранспортом. Підготовка відбувається за підтримки IСITAP (Міжнародної програми підвищення кваліфікації для органів кримінального розслідування Департаменту юстиції США). Освітній процес забезпечуватимуть кращі викладачі й тренери, які мають великий досвід роботи і також пройшли відповідні курси.

Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять, відвагу, силу духу, стійкість і героїчний подвиг воїнів, правоохоронців, усіх полеглих під час виконання бойових завдань та службових обов’язків, а також мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії РФ проти України.

Голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов наголосив: «Ви вирішили стати поліцейськими офіцерами громад. У вас є досвід і розуміння служби, але, я впевнений, знання, які ви отримаєте під час навчання, вам обов’язково знадобляться, адже саме від вас залежить, яка буде взаємодія і комунікація між органами місцевого самоврядування і мешканцями громад. На вас чекають у територіальних громадах!».

Начальник ГУНП у Вінницькій області полковник поліції Юрій Пархоменко зазначив: «Поліцейський офіцер громади, як і кожен громадянин України, на своєму місці має працювати якнайкраще, адже ваш успіх – це внесок у нашу спільну перемогу над ворогом».

Звертаючись із настановами до поліцейських офіцерів громад, начальниця управління взаємодії з громадами Департаменту превентивної діяльності НПУ майор поліції Майя Бреславська підкреслила, що проєкт «Поліцейський офіцер громади» зарекомендував себе, як найкраща реформа Національної поліції. «Ми підібрали для вас досвідчених інструкторів, – зазначила начальниця управління. – До навчання також залучені діючі поліцейські офіцери громад, ставте їм запитання, які вас цікавлять, вивчайте їх досвід. Разом ми обов’язково переможемо!».

Від імені ректора університету генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка поліцейських із початком занять привітав проректор полковник поліції Сергій Бортник. Він закликав докласти усіх зусиль для опанування знаннями та навичками, які необхідні для якісної роботи поліцейського офіцера громади. «У Харківському національному університеті внутрішніх справ створено всі умови для навчання. Проєкт «Поліцейський офіцер громади» є перспективним та успішним. Попри військовий стан ми продовжуємо роботу в цьому напрямі. Я бажаю вам успіхів, терпіння, бо програма підготовки є дуже насиченою, тож необхідно буде докласти максимум зусиль, щоб засвоїти знання та набути навичок. Разом до Перемоги! Слава Україні!».

Цього ж дня розпочалися навчальні заняття.

ВЗГ ХНУВС