Щорічно науково-педагогічні працівники кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС у межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» організовують серед здобувачів вищої освіти низку просвітницьких інтерактивних заходів, які висвітлюють проблему насильства та допомагають їй запобігти.

Цього разу вони провели круглий стіл за темою «Stop_ Violence_ Bullying_Victim». Участь в обговоренні взяли практики – інспекторка сектору звʼязків із громадськістю управління патрульної поліції в Сумській області Марина Горьковська, інспектор сектору ювенальної превенції Сумського РУП ГУНП в Сумській області старший лейтенант поліції Георгій Торяник та курсанти другого та третього курсів.

Під час виступів і дискусій здобувачі освіти прослухали вичерпну інформацію з теми «Насилля над людиною». Учасники заходу обговорили різновиди та цикл насилля, віктімблеймінг, газлайтинг, примус до жебрацтва, стереотипи суспільства щодо проявів ґендерно зумовленого насилля.

Спікерки наголосили, що must have для подолання насилля у житті постраждалого є освіта, працевлаштування та наявність друзів.

Тема, обрана для круглого столу, була непроста і викликала активне обговорення серед усіх учасників просвітницького заходу.

Сумська філія ХНУВС