Викладачі кафедри іноземних мов факультету № 4 ХНУВС постійно підвищують кваліфікацію, беруть участь у тренінгах та вебінарах. Завідувачка кафедри Олена Статівка відвідала онлайн-вебінар з використання методу повної фізичної реакції на заняттях англійської мови «The Importance of Total Physical Response in the Online and Blended Education!» від Cambridge University Press and Assessments. В умовах дистанційного та змішаного типів навчання протягом декількох років збільшилася важливість тотальної фізичної реакції, і викладачі шукають можливості зменшити негативний вплив та знайти способи реальної взаємодії на заняттях англійської в умовах викликів сучасності. Актуальність використання методу повної фізичної реакції (TPR) на заняттях англійської мови полягає в тому, що основна мета навчання іноземної мови – формування комунікативної компетенції.  Олена Статівка ознайомилася з різними вправами та порадами щодо фізичної залученості під час змішаного і дистанційного навчання на прикладах завдань підручників серії Cambridge University Press & Assessment.

Доцент кафедри Олег Гончарук взяв участь у Міжнародному онлайн-вебінарі «Making Reading Fun for Young Learners» від видавництва MM Publications в Україні та компанії «Лінгвіст». На вебінарі розглянули одну з найважливіших навичок, яку треба удосконалювати – читання. Цей рецептивний вид мовленнєвої діяльності включає техніку читання і розуміння того, що читають. Викладач ознайомився з різними методами та стратегіями, які допомагають зробити читання цікавим і дізнався про складнощі, які обумовлені об’єктивними відмінностями у вимові між мовами.

Старша викладачка кафедри Лариса Сазанова відвідала Міжнародний вебінар «Get your teeth into primary science: planning and teaching ideas for your classroom» із Джейн Тернер від компанії Collins. На заході розглядалися питання останніх досліджень та ефективних стратегій в галузі навчання та оцінювання наукового планування, спираючись на приклади з другого видання підручника «Snap Science».

ВЗГ ХНУВС