У межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» здобувачі вищої освіти Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали виставку під гаслом «Річ у тім», на якій були представлені світлини з предметами, що пов’язані з реальними історіями домашнього насильства.

Виставка була розгорнута представниками поліції і розміщена в одному з торгівельних центрів міста з метою привернення уваги громадськості до проблем подолання насильства в сім’ї. Під час перегляду виставки молодь почула історії людей, які постраждали від домашнього насильства або стали його свідками, зчитавши спеціальний QR-код додатку, зображеного на світлині.

Захід відбувся за ініціативою та завдяки співпраці представників Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини, Управління превентивної діяльності ГУНП в Сумській області, Управління патрульної поліції в Сумській області, голови та представників Коаліції Сумщини 1325 «Жінки. Мир. Безпека» та співробітників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.

«Запобігти домашньому насильству можна, звернувшись за допомогою. Не потрібно замовчувати насильство. Про такі випадки необхідно одразу повідомляти на цілодобову лінію 102», –  наголосила старший інспектор сектору зв’язків з громадськістю УПП в Сумській області Ксенія Красовська, яка ознайомила присутніх з виставкою.

Захід став корисним для юнаків і дівчат, які усвідомили головне, що домашнє насильство – це явище, про яке не можна мовчати.

ВЗ ХНУВС