У межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» для здобувачів вищої освіти факультетів № 2 і № 3 Харківського національного університету внутрішніх справ відділом соціально-гуманітарної роботи спільно з відділенням психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення було проведено інформаційно-просвітницький захід на тему «Взаємодія суб'єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Діяльність спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства».

Захід проходив за участі начальника методичного відділу Вінницького обласного центру соціальних служб Тетяни Тимчук, працівників Вінницької обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства, старших інспекторів сектору протидії домашньому насильству Вінницького районного управління поліції капітана поліції Євгена Татунька та старшого лейтенанта поліції Ірини Черкашиної.

Досвідчені фахівці за темою профілактики і протидії домашньому насильству за короткий час зустрічі розповіли присутнім про зміст роботи, якою займаються вже не один рік. На наведених прикладах із власного досвіду та за допомогою інформаційних матеріалів було доведено ефективність спільної роботи соціальних служб і Національної поліції України у подоланні правопорушень у родинному колі.

Молодим правоохоронцям важливо розуміти, що взаємодія усіх соціальних служб, широка профілактична робота та увага держави і Національної поліції України до проблеми домашнього насильства є запорукою повернення здорових родинних відносин, зупинення правопорушень у їх перших проявах. Слід зазначити, що через оголошення повітряної тривоги захід пройшов в укритті.

ВЗГ ХНУВС