Професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Юлія Загуменна та доцент цієї ж кафедри Віктор Лазарєв взяли участь у роботі міжнародної науково-практичної конференції «Науково-правові читання, присвячені пам’яті професора А.П. Ткача (до 100-річчя від дня народження)», яка пройшла у Навчально-науковому інституті права Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

У заході взяли участь науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти закладів вищої освіти України, які обговорили широке коло питань загальнотеоретичного правознавства та галузевих юридичних наук через призму творчого доробку академіка Аркадія Петровича Ткача.

Юлія Загуменна підготувала доповідь на тему «Аксіологічна складова системи безпекового права». Віктор Лазарєв виступив із доповіддю – «Питання уніфікації термінології крізь призму правових позицій Верховного Суду», в якій було акцентовано увагу на тому, що лише завдяки уніфікації судової практики можна прийти до вироблення уніфікованої правничої термінології.

Напрацьовані матеріали конференції будуть впроваджені кафедрою теорії та історії держави і права у освітній процес.

ВЗГ ХНУВС