Чергове засідання наукового гуртка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ під головуванням доцента кафедри кандидата психологічних наук, доцента Світлани Лозової було присвячено темі використання спеціальних знань в розслідуванні злочинів.

У засіданні гуртка взяв участь старший судовий експерт відділу криміналістичних видів досліджень Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Сергій Стрілець. Він розповів студентам про різні види криміналістичних експертиз, особливу увагу приділив трасологічному напряму досліджень (експертиза слідів взуття, шин, слідів зламу та інструментів, замикальних пристроїв тощо). Теоретична інформація поєднувалася з цікавими прикладами з практичної діяльності Сергія Стрільця в якості як експерта-криміналіста, так і судового експерта.

Студентів зацікавили питання щодо типових помилок слідчих під час огляду місця події, особливості підготовки та призначення експертиз, особливо комплексних.

Керівник наукового гуртка доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології Світлана Лозова наприкінці засідання наукового гуртка зазначила, що отримані знання будуть корисні студентам як в навчанні і науковій діяльності, так і в їх подальшій роботі.

ВЗГ ХНУВС