Здобувачі вищої освіти Сумської філії ХНУВС Вікторія Ярова та Андрій Левченко спільно з доценткою кафедри гуманітарних дисциплін Тетяною Пономаренко в межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» до Дня прав людини провели захід для учнів Сумської ЗОШ № 20 м. Суми.

Під час заходу вони розповіли про кібербулінг, який набуває активного поширення та порушує багато прав користувачів месенджерів, соціальних мереж, ігрових платформ тощо. Учням було надано інформацію про особливості, різновиди та наслідки кібербулінгу, а також контакти, за якими можна звернутися у разі його виявлення. Школярі переглянули мультфільм «10 друзів кібербулінгу», що був створений на основі пошукових запитів підлітків й аналізу найбільш розповсюджених форм маніпуляцій, якими користуються злочинці, щоб спіймати їх у свої тенета. У формі навігатора віртуального світу було продемонстровано, які фальшиві «друзі» можуть зустрітися, як розпізнати небезпеку та позбутися негативного впливу.

Наприкінці зустрічі Тетяна Пономаренко поділилася зі школярами корисними ресурсами, зокрема посиланнями на відеоресурси ЮНІСЕФ про права дітей, булінг і кібербулінг.

Сумська філія ХНУВС