За запрошенням директора КЗ «Безлюдівський юридичний ліцей імені І. Я. Підкопая Безлюдівської селищної ради» Олени Камєліної доцент кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Віктор Лазарєв провів онлайн лекцію для учнів дев’ятих класів на тему «Правовий режим воєнного і надзвичайного стану. Органи державної влади та їх повноваження».

Під час лекції учням роз'яснили сутність понять «воєнний стан», «надзвичайний стан». Акцентовано було увагу на тому, що зміст правового режиму воєнного стану, порядок його введення та скасування, правові засади діяльності органів державної влади, військового командування, військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій в умовах воєнного стану, гарантії прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб визначаються нормами Закону України «Про правовий режим воєнного стану». Окремо було приділено увагу тому, що під час воєнного стану можуть запроваджуватися певні заходи в межах тимчасових обмежень конституційних прав і свобод людини й громадянина. Щоб діти краще зрозуміли та засвоїли інформацію, було представлено розширену презентацію стосовно означеної теми.

Наприкінці зустрічі, учням було надано загальну інформацію про університет, про умови вступу до вишу, про факультети та спеціальності, за якими готують фахівців, приділено увагу перевагам навчання на факультеті № 1, що здійснює підготовку фахівців для органів досудового розслідування, та окреслено перспективи подальшого працевлаштування випускників ХНУВС.

ВЗГ ХНУВС