У межах роботи відділення Юридичної клініки університету у м. Кам’янець-Подільський професорка кафедри теорії та історії держави і права факультету № 1 Юлія Загуменна разом із курсантами 1 курсу факультету № 1 Натадієй Рудюк та Тейюб Абдулаєвим взяла участь в онлайн-вебінарі на тему «Роль адвоката/-ки в судових процесах у справах про воєнні злочини». Захід проводився Координаційним центром з надання правової допомоги спільно з Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ).

Тренерами вебінару виступили міжнародні експерти та експертки: професор міжнародного права в Університеті Мідлсекс (Лондон), почесний професор Лейденського університету (Нідерланди) та Женевської академії міжнародного гуманітарного права та прав людини, доктор Вільям А. Шабас; суддя Вищого кримінального суду Республіки Хорватія, голова відділу моніторингу та вивчення судової практики судів Ради Європи та Європейського союзу Таня Павелін; адвокатка-радниця Офісу публічного захисту в Міжнародному кримінальному суді Марі О’Лірі.

Учасники розглянули такі питання: правові принципи, що застосовуються в судових процесах у справах про воєнні злочини; роль державного захисника та захисниці в системі міжнародного кримінального правосуддя; проблеми заочного судочинства; типи можливих засобів захисту, що застосовуються в міжнародних судах і трибуналах тощо. Захід проводився англійською мовою.

Здобуті знання будуть впровадженні у практичну діяльність відділення Юридичної клініки університету у м. Кам’янець-Подільський.

ВЗГ ХНУВС