Кафедрою іноземних мов факультету №1 проведено курсантську науково-практичну конференцію англійською мовою «Участь зарубіжної поліції в миротворчих місіях».

У конференції взяли участь курсанти 1 – 2 курсів. Присутні  обговорили важливі питання участі поліцейських у міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки в країнах, які потребують допомоги внаслідок міждержавних або внутрішніх конфліктів. Виступаючі представили змістовні та цікаві доповіді за темою конференції, обговорили висвітлені в доповідях проблеми, вдосконалюючи навички виступу перед аудиторією.

На конференції був присутній випускник ХНУВС капітан поліції Максим Левицький, який у складі українського миротворчого контингенту місії ООН у 2013 – 2014 роках перебував у Південному Судані.   Максим Левицький розповів про  участь миротворців у забезпеченні миру та стабільності, виконання обов’язків з підтримання правопорядку в Південному Судані, продемонстрував слайди і деякі особисті речі. Він відповів на запитання курсантів, які цікавилися участю України в миротворчих місіях ООН, вимогами вступу до миротворчого контингенту, а також умовами служби українських поліцейських-миротворців.   

Проведена конференція сприяла залученню курсантів до науково-дослідної роботи, стимулюванню зацікавленості до практичного використання англійської мови та підвищенню якості фахової підготовки.

ВЗГ ХНУВС