Для здобувачів вищої освіти факультетів №№ 1-4 та № 6 за локаціями Харківського національного університету внутрішніх справ у м. Вінниця та м. Кам’янець-Подільський відділом соціально-гуманітарної роботи проведено виховні заходи за участі директора Вінницького музею Голокоста Леоніда Трахтенберга та проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків кандидата політичних наук, доцента Кам’янець-Подільського національного університету ім. І. Огієнка Василя Кобильника.

На початку присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять всіх невинних жертв нацистської політики.

Курсантам та студентам розповіли про передумови виникнення Голокосту в Європі та Україні, його історію та чому важливо пам'ятати про цю трагедію сьогодні, в умовах нечуваної російської агресії по відношенню до українців у їхніх рідних містах і селах. Учасники почули жахливі спогади свідків подій Голокосту в Україні та наших сучасників - громадян України, яким прийшлося пережити окупацію в умовах повномасштабної війни.

Здобувачі освіти переглянули документальні фільми про життя євреїв, яким вдалося врятуватися від розстрілів.

Голокост – це страшна сторінка історії, катування і жорстокі вбивства мільйонів чоловіків, жінок і дітей. Вони загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни тільки тому, що були євреями. Тисячі вбитих, закатованих від рук російських окупантів сьогодні – тільки тому, що вони українці. Ці події назавжди залишаться в пам’яті людства заради недопущення будь-яких проявів геноциду й репресій у майбутньому.

ВЗГ ХНУВС