Завідувач кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 3 Микола Боровик та старші викладачі кафедри Олександр Скляр і Михайло Іншеков пройшли освітній курс із нетехнічного обстеження та попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів. Курс проходив за сприяння МВС України на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за участю інструкторів компанії Tetra Tech (США).

Компанія Tetra Tech є виконавчим партнером Управління з вилучення та знищення зброї Державного департаменту США, Бюро з військово-політичних питань (PM/WRA) проєкту Всесвітньої служби підтримки по знищенню зброї (WDSS) в Україні, що допомагає в гуманітарній протимінній діяльності (HMA).

До освітнього курсу були залучені представники закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління МВС України, ЗВО Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також працівники ГУНП України в Дніпропетровській області.

До програми курсу внесено питання нетехнічного обстеження (NTS), навчання щодо ризиків від мін та вибухонебезпечних предметів (EORE), техніку опитування і навичок спілкування з населенням, топографію та використання БПЛА.

Після завершення курсу та успішного теоретичного й практичного екзаменування представники кафедри отримали сертифікати.

ВЗГ ХНУВС