Уповноважена з антикорупційної діяльності Яна Мазур спільно з завідувачем відділення моніторингу відділу кадрового забезпечення, підполковником поліції Сергієм Терницьким у межах службової підготовки провели навчання для працівників університету, які мають спеціальні звання поліції на тему «Забезпечення доброчесності у діяльності поліції. Фінансовий контроль», мета яких – підвищення обізнаності представників поліції в тематиці доброчесності та антикорупції.

Доброчесність є важливою складовою для виконання поліцейськими своїх службових обов’язків на користь суспільства, оскільки в умовах правового режиму воєнного стану ефективна протидія корупції та розбудова доброчесного середовища є пріоритетними цілями державної політики.

Учасники розглянули як теоретичні, так і практичні аспекти доброчесності для представників поліції, обмеження та вимоги щодо неї, передбачені чинним антикорупційним законодавством, а також відповідальність за їхнє недотримання.

Враховуючи початок деклараційної кампанії за 2023 рік, Яна Мазур звернула увагу присутніх на типові помилки декларантів, що виникають під час заповнення декларації та на новий підхід Національного агентства з питань запобігання корупції щодо перевірки декларацій.

ВЗГ ХНУВС