Доценти кафедри педагогіки та психології Харківського національного університету внутрішніх справ Світлана Харченко та Ольга Горбачова взяли участь в тренінгу для тренерів «Підвищення ефективності реагування поліції на гендерне насильство», який пройшов на базі Одеського державного університету внутрішніх справ.

Метою заходу було посилення правоохоронних заходів у зв'язку з актами гендерного насильства за допомогою підвищення обізнаності і зміцнення потенціалу поліції щодо виявлення і розслідування злочинів, одночасно з наданням допомоги потерпілим. Вибраний підхід включав підготовку тренерів для обміну знаннями і для подальшої передачі отриманої інформації у своїй професійній діяльності.

Тренінг сприяв підвищенню рівня знань, процесу розвитку та поліпшенню навичок, а також зміні поглядів на проблему гендерного насильства. Тренінг був пов'язаний з заходами реагування правоохоронних органів на гендерне насильство, а також ефективного надання послуг жертвам в ширшому контексті попередження насильства, особливо в ситуаціях, пов'язаних з конфліктами.

ВЗГ ХНУВС