У чотирьох закладах загальної середньої освіти міста Заліщики Тернопільської області та селища Товсте Чортківського району Тернопільської області відбулися профорієнтаційні зустрічі, які провели заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 4 Юрій Онищенко, викладачка кафедри кримінального процесу та організації досудового слідства факультету № 1 Катерина Горбунова та курсанти факультетів № 1 і № 4.

Майбутні абітурієнти дізналися про переваги навчання у поліцейському виші, зокрема повне державне забезпечення, проживання у сучасних гуртожитках, триразове харчування, формений одяг, щомісячне грошове забезпечення, безкоштовне медичне обслуговування тощо.

Особлива увага приділялась умовам підготовки на факультеті № 1 слідчих для органів досудового розслідування Національної поліції України для здобуття освітнього ступеня «бакалавр» за спеціальністю «Право» та працівників підрозділів кримінальної поліції за спеціальністю «Правоохоронна діяльність». Представники університету також розповіли про особливості підготовки бакалаврів за спеціальностями «Кібербезпека та захист інформації», «Інформаційні системи та технології» на факультеті № 4. Вони зазначили, що це єдиний факультет у системі відомчих закладів вищої освіти МВС України, який готує фахівців для підрозділів кіберполіції Національної поліції України.

Майбутнім абітурієнтам, які виявили бажання навчатися у Харківському національному університеті внутрішніх справ, роз’яснили алгоритм дій для вступу в університет, а також особливості заповнення анкети кандидата на навчання на порталі https://osvita.np.gov.ua/.

ВЗГ ХНУВС