На кафедрі соціології та психології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ відбулось розширене онлайн-засідання студентського наукового гуртка кафедри за темою: «ІПСО – інформаційно-психологічна операція: розпізнавання та протидія».

У засіданні гуртка, що проходило під головуванням доцентки кафедри Олени Шахової, взяли учать студенти, слухачі магістратури й викладачі кафедри соціології та психології університету, а також фахівці й студенти кафедри педагогіки та психології Харківської державної академії фізичної культури.

Розібратися у темі учасникам допомогли заступник декана факультету № 4 з навчально-методичної роботи, кандидат наук з державного управління, доцент, майор поліції Юрій Онищенко та представник Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Учасники дізналися про джерела, методи, основні завдання та технології ІПСО а також про засоби кібергігієни і про новітній кіберресурс «Брама», який стоїть на варті безпеки України, і до якого запрошують доєднатися відповідальних українців для протидії ворожій ІПСО.

ВЗГ ХНУВС