За ініціативи декана факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ докторки юридичних наук, доцентки Оксани Брусакової та кафедри правового забезпечення підприємницької діяльності та фінансової безпеки факультету № 6 для здобувачів середньої освіти закладів загальної середньої освіти та здобувачів фахової передвищої освіти закладів фахової передвищої освіти проводиться науково-творчий конкурс із фінансової безпеки та фінансових розслідувань «Фінансова абетка».

Мета конкурсу – підвищення фінансової грамотності серед випускників закладів середньої освіти України та закладів фахової передвищої освіти, рівня знань про історію фінансової науки та відродження традицій написання твору як самостійної творчої роботи. У конкурсі можуть брати участь здобувачі середньої освіти та фахової передвищої освіти усіх областей України. Конкурсанти повинні написати розгорнуту відповідь на обрані питання (два або декілька на власний розсуд) та надіслати її до 14 березня 2024 року. Роботи оцінюватиме професійне журі до 24 березня 2024 року. Переможці будуть нагороджені цінними призами. Всі учасники отримають сертифікати та переваги при вступі до ХНУВС (факультет № 6, спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок).

Критерії оцінки роботи: повнота інформації за заданим питанням; логіка і послідовність викладу; використання різних джерел інформації для написання роботи; логічність і повнота виведення. У відповідях має бути присутнім науковий та творчий підхід. Участь у конкурсі є безкоштовною і добровільною.

Питання:

1. На Telegram та/або Viber Вам приходить повідомлення, що під приводом оплати за виконані онлайн завдання у Вас просять конфіденційні дані, такі як номери карток, CVV-коди, терміни дії карток, паролі та логіни до онлайн-банкінгу. Отримавши доступ до мобільного банкінгу жертви, вони швидко знімають кошти та зникають.

Ваші подальші дії? Як цього можна було уникнути?

2. «Добрі люди» завоювавши Вашу довіру за допомогою початкових невеликих платежів, пропонують відкрити спеціальний депозит на певному вебсайті. Вони обіцяють, що цей депозит значно збільшиться як винагорода за старанну роботу. Після того, як жертва поповнює рахунок, її знову блокують у месенджерах, а шахраї зникають із засобами.

Ваші подальші дії? Як цього не допустити?

3. Продаючи якусь дорогу річ, наприклад, iPhone 15 pro max на платформі OLX Ви виставили суму у $. Покупець написав і домовився з Вами у додатку про покупку на вказаному Вами місці. Гроші отримали. Але через кілька днів виявили, що вони фальшиві.

Ваші подальші дії? Як цього можна було уникнути?

Виконану роботу та заявку необхідно відправити на електронну пошту: [email protected]. У темі листа написати «Заявка на участь у конкурсі_ПІБ учасника».

Телефон для довідок:+38 (093) 77-84-774, координаторка конкурсу: Антол Ірина Вячеславівна.

Науково-творчий конкурс «Фінансова абетка»

ЗАЯВКА на участь у науково-творчому конкурсі