Житель м. Вишківці Вижницького району Чернівецької області Михайло Курик, який має вроджені порушення рухової функції, дізнавшись із мережі «Інтернет» про діяльність Автошколи для осіб з інвалідністю Харківського національного університету внутрішніх справ, вирішив пройти практичний курс керування автівкою. До цього він самостійно вивчив теорію та склав іспит в одному з територіальних сервісних центрів МВС.

Михайло Курик розповів: «Я давно мріяв опанувати водіння автомобілем і отримати права. Маючи певні вади зі здоров’ям, зробити це було непросто. Шукав різні варіанти і ось прочитав про Автошколу. Зателефонував керівникові, записався на курси та приїхав до м. Кам’янець-Подільський. Тут дійсно створені всі необхідні умови для практичного навчання. Це дуже добре, що є така Автошкола».

Практичні заняття проходили на автомайданчику, де під керівництвом інструктора Михайло виконував вправи і набував навичок керування. Інструктор уважно слідкував за кожним рухом і вказував на помилки. Після проходження практичного курсу Микола отримав сертифікат, який надає йому право скласти іспит у сервісному центрі МВС та отримати посвідчення водія.

Слід зазначити, що попит на таку суспільну послугу, яку забезпечує Автошкола ХНУВС, зростатиме й надалі. Викладачі постійно вдосконалюють свій професійний рівень, проходять тренінги з комунікації та профільні курси аби зробити процес навчання якомога якіснішим і комфортнішим.

Для тих, хто лише планує навчання, можна з впевненістю сказати – в Автошколі ХНУВС вас навчать усьому необхідному, що потрібно знати водієві транспортного засобу. В усіх приміщеннях враховано максимальну мобільність людей з обмеженим рухом – широкі двері, немає порогів, є простора кімната санітарно-гігієнічного призначення. В аудиторіях дуже зручно підійти чи під'їхати на кріслі колісному до автомобільних тренажерів, комфортно обладнано комп’ютерний клас.

Завдяки проєкту «Автошкола для осіб з інвалідністю», що реалізується МВС України в межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів», створено рівні можливості для кожного та кожної, хто бажає отримати перше водійське посвідчення, або, вже маючи посвідчення, потребує перенавчання. Люди з інвалідністю, зокрема учасники бойових дій, можуть пройти навчання чи покращити / поновити навички водіння. Кожен українець має бути соціально адаптованим і не залишатися на самоті зі своїми проблемами.

Надіслати заявку для проходження навчання можна електронною поштою: [email protected]. Довідки за телефоном: +38 (067) 968-08-28.

ВЗГ ХНУВС