Гуртківці працювали в онлайн-режимі під головуванням доцента кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4, кандидата юридичних наук, доцента Олександра Радченка та за участі доцентки цієї ж кафедри, кандидатки юридичних наук, доцентки Євгенії Логвиненко.

Під час засідання обговорювались актуальні питання сучасного конституційного права України, зокрема положення законопроєкту про удосконалення призову за мобілізацією, питання щодо терміну повноважень Президента України в умовах дії правового режиму воєнного стану та можливості/неможливості проведення виборів у цих умовах. Олександр Радченко ознайомив присутніх з останніми науковими працями в означеній сфері.

Розглянули учасники гуртка й питання європейської та євроатлантичної інтеграції України в умовах воєнних дій та зміни геополітичного порядку у світі. Окремо було наголошено на наявності проблем, що гальмують процес європейської та євроатлантичної інтеграції України, окреслено шляхи щодо їх розв’язання.

Наприкінці засідання Олександр Радченко відповів на запитання членів наукового гуртка щодо їхньої поточної наукової діяльності та нагадав про дотримання принципів академічної доброчесності під час роботи над науковими працями.

ВЗГ ХНУВС