Представники ХНУВС за сприяння старшого інспектора ювенальної превенції сектору взаємодії з громадами відділу поліції № 1 Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області Едуарда Вербицького провели зустріч зі старшокласниками Слобідсько-Кульчієвецької громади Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.

Старшокласники відвідали клас автомобільної підготовки та спеціалізовану навчальну аудиторію. Завідувач кафедри теорії та історії держави і права Ігор Логвиненко ознайомив учнів з історією університету.

Заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 4 Юрій Онищенко та провідний фахівець факультету № 1 Лілія Жиронкіна розповіли про умови вступу до університету, спеціальності, за якими готують фахівців. Вони також проінформували молодь, що кандидати на навчання до закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських за кошти державного бюджету (курсанти), повинні обов’язково заповнити анкету на сайті: https://osvita.np.gov.ua/

Керівник Автошколи Олександр Марунчак розповів старшокласникам, у яких рідні чи близькі є учасниками бойових дій та отримали інвалідність, що в Автошколі для осіб з інвалідністю ХНУВС можна пройти навчання та отримати посвідчення водія категорії «В». Учням також надали можливість випробувати себе на тренажерах в аудиторії Автошколи.

Курсанти наукового гуртка кафедри тактичної та спеціальної підготовки продемонстрували макети різних видів зброї, вибухонебезпечних предметів і боєприпасів, а також екіпірування поліцейського під час виконання спеціальних завдань.

Завідувач кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки Василь Корнієнко розповів про роботу криміналіста, а курсанти продемонстрували навички надання першої невідкладної домедичної допомоги, способи зупинки критичної кровотечі та проведення серцево-легеневої реанімації.

Працівниці відділення психологічного забезпечення університету Єлизавета Посна та Олена Васильєва ознайомили молодь з особливостями надання психологічної допомоги дітям, які постраждали від домашнього насильства, булінгу або стали жертвами кримінальних правопорушень.

ВЗГ ХНУВС