До відзначення 210-ї річниці від дня народження видатного українського поета, прозаїка, громадського діяча, художника Тараса Шевченка (1814-1861) наукова бібліотека ХНУВС підготувала віртуальну виставку «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине…».

До святкування також долучилися усі бібліотеки відокремлених структурних підрозділів університету. У місті Кам’янець-Подільський бібліотека презентує університетській спільноті книжково-ілюстративну експозицію «Єднаймо душі словом Кобзаря». У Кременчуцькому льотному коледжі діє виставка «Шлях Кобзаря». Бібліотека Сумської філії ХНУВС на зовнішньому сайті розмістила слайд-виставку «Ми Кобзарем його звемо».

Виставки та експозиції розкривають визначні й маловідомі сторінки життя поета, його громадської діяльності та містять літературний спадок мислителя і борця за волю України. Шевченко – велетень духу, митець могутньої творчої сили, непримиренний борець за справедливість, за національне і духовне відродження України. Творчість Великого Кобзаря і сьогодні надихає народ України на боротьбу за свободу та незалежність!

Наукова бібліотека запрошує університетську спільноту ознайомитися з усіма тематичними доробками.

Віртуальну виставку можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=mE3E-HL-okk 

ВЗГ ХНУВС