Вже вчетверте стартував на Вінниччині навчально-підготовчий курс «Кадетський корпус поліції», започаткований Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області. До реалізації проєкту долучився і Харківський національний університет внутрішніх справ, який першим в Україні почав працювати в межах цього проєкту зі старшокласниками Харківщини, що мріяли служити в поліції. На жаль, через війну роботу над проєктом було призупинено. Зараз університет надає свою навчальну базу – спеціалізовані аудиторії, навчальні полігони, досвідчений науково-педагогічний склад вишу для проведення занять із кадетами Вінниччини.

У заході взяли участь: начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Пархоменко, ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко, заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Олександр Піщик, заступник Вінницького міського голови Сергій Тимощук, кадети, їхні батьки та ін.

Інноваційний проєкт «Кадетський корпус поліції» у Вінницькій області був започаткований у 2021 році. Його мета – ознайомити випускників шкіл, ліцеїв із професіями, що належать до системи МВС України, та підготувати їх до вступу у заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання. Цьогорічний навчальний курс передбачає не лише опанування базовими знаннями та навичками, необхідними майбутньому поліцейському, а й уміння надавати екстрену медичну допомогу пораненим, тому кадети пройдуть курс «Тактична екстрена допомога пораненим».

Як зазначив у своєму вступному слові начальник ГУНП у Вінницькій області Юрій Пархоменко, звертаючись до кадетів, «якщо ви станете поліцейськими, то ви станете поліцейськими на все життя. Це буде сенс вашого життя, тому що професія поліцейського відрізняється від усіх інших професій».

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко висловив упевненість у тому, що присутні на заході хлопці й дівчата «прийшли невипадково, а за покликом душі і серця. В Україні йде страшна війна за нашу незалежність, суверенітет, цілісність. Переконаний, що сьогодні тут зібралися люди небайдужі, які не збираються ховатися, а хочуть вчитися й обрати хорошу професію. Не всі вступлять до поліцейських вишів, але, якщо ви пройдете курс навчання у «Кадетському корпусі поліції», то точно станете більш свідомими, законослухняними, освіченими і будете краще розуміти, що таке добро і що таке зло. Як ректор, хочу, щоб ви поступили саме в наш Харківський національний університет внутрішніх справ, що має понад сторічний досвід у підготовці правоохоронних кадрів. Обираючи професію правоохоронця, ви повинні ставитися до цього серйозно. Саме через навчання у Кадетському корпусі ви точно зрозумієте, чи правильно ви зробили свій професійний вибір». Ректор університету також подякував керівництву обласної та міської влади Вінниччини, ГУНП у Вінницькій області за підтримку та співпрацю з університетом.

Заступник начальника Вінницької обласної військової адміністрації Олександр Піщик передав привітання від очільника Вінницької ОВА Сергія Борзова і зазначив, що ««Кадетський корпус поліції» – це унікальний проєкт не лише для Вінниччини, але й для усієї України. Приємно бачити молодих і розумних людей, які обирають для себе професію поліцейського. Бажаю успіхів у навчанні, учіться старанно, слухайте викладачів. Зробіть перший крок до вашої мрії!».

Від імені Вінницького міського голови Сергія Моргунова привітав кадетів з початком навчання заступник Сергій Тимощук. Він побажав успішно пройти навчання у «Кадетському корпусі поліції», вступити в омріяний заклад вищої освіти і обов’язково дослужитися до генерала!.

Під час заходу присутні оглянули локації, підготовлені поліцейськими. На них було представлено оснащення, технічні та інші засоби, що застосовують правоохоронці у службовій діяльності під час дії правового режиму воєнного стану. Усіх бажаючих пригощали смачною польовою кашею та чаєм.

ВЗГ ХНУВС