Для курсантів 2 курсу факультету № 4 ХНУВС слідчий слідчого відділення ВП-3 Хмельницького РУП ГУНП у Хмельницькій області, лейтенант поліції Віталій Карпінський та старша викладачка кафедри трудового та господарського права факультету № 2 Тамара Яценко провели бінарне заняття з екологічного права.

Під час практичного заняття було приділено особливу увагу на розкриття основних принципів управління охорони довкілля. Курсантам розповіли, що зміст екологічного управління є реалізацією Конституційного обов’язку держави, але екологічне управління не обмежується лише державним управлінням. Також висвітлено систему та повноваження органів екологічного управління, сферу екологічного контролю, екологічні функції правоохоронних органів, порядок їх реалізації та співпрацю між правоохоронними органами і органами екологічного управління.

Віталій Карпінський наголосив на завданнях, які ставляться в екологічній сфері перед системою правоохоронних органів загалом та МВС України зокрема, на особливості юридичної відповідальності за екологічні злочини та притягнення до відповідальності винних осіб у скоєнні екологічних правопорушень.

ВЗГ ХНУВС