Дільничний офіцер поліції сектору поліцейської діяльності № 1 відділення поліції № 4 Житомирського РУП ГУНП у Житомирській області, старший лейтенант поліції Максим Полюшкевич разом із професоркою кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Мариною Джафаровою провели бінарне заняття для курсантів 2 курсу факультету № 2 з навчальної дисципліни «Адміністративний процес».

Дільничний ознайомив курсантів із основними негативними чинниками, які сприяють учиненню адміністративних правопорушень, висвітлив основні засади запобігання правопорушенням і формування правової свідомості громадян. Окрім того, Максим Полюшкевич проаналізував особливості притягнення до адміністративної відповідальності на підставі адміністративно-процесуальних норм окремих статей КУпАП, сформулював обставини, які виключають адміністративну відповідальність, окреслив умови й випадки складання протоколу про адміністративне правопорушення відповідно до ст. 258 КУпАП. Він також звернув увагу здобувачів вищої освіти на умови складання постанови про адміністративне правопорушення, виокремив типові помилки, яких припускаються поліцейські, що є підставою для її скасування в судах загальної юрисдикції.

Наприкінці заняття Максим Полюшкевич відповів на запитання курсантів, побажав успіхів у навчанні і майбутній професійній діяльності.

ВЗГ ХНУВС