Кураторки навчальних груп Сумської філії ХНУВС Надія Демиденко, Юлія Самойлова і Тетяна Пономаренко напередодні дня народження видатної сучасниці Ліни Костенко провели для здобувачів вищої освіти поетичний флешмоб, присвячений її творчості.

Професорка кафедри гуманітарних дисциплін Надія Демиденко зазначила, що Ліна Костенко не любить ажіотаж, який щорічно створюють навколо її дня народження, не сприймає і таких патетичних епітетів поруч зі своїм іменем, як «совість нації» чи «живий класик», але попри своє публічне «затворництво», вона постійно потрапляє до переліків найвидатніших українців.

Від початку повномасштабного вторгнення рф Ліна Костенко вперше за 12 років з'явилася на публіці під час нагородження Орденом Почесного легіону Франції і розповіла, що не припиняла працювати, навіть коли під Києвом точилися запеклі бої.

Студентка 1 курсу Майя Мартиненко, презентуючи основні віхи життя і творчості видатної українки, згадала про маловідому для широкого загалу сторінку біографії поетеси, пов’язаної з аварією на ЧАЕС. Ризикуючи здоров’ям, Ліна Костенко брала участь у різноманітних експедиціях до Чорнобильської зони.

Під час флешмобу кожен учасник презентував свої улюблені вірші, серед яких: «Так мовчиш, що заслухатись можна….», «Розкажу тобі думку таємну», «Несказане лишилось несказанним», «І як тепер тебе забути?».

Сумська філія ХНУВС