Старша викладачка кафедри трудового та господарського права факультету № 2 Тамара Яценко провела чергове засідання наукового гуртка кафедри, присвячене екологічним проблемам, спричиненим збройною агресією рф.

Під час заходу гуртківці заслухали доповіді курсантів: Ольги Мельничук на тему «Екологічні наслідки війни в Україні», Анастасії Божко «Основні напрями екологічної політики України», Катерини Антоненко «Природокористування як функція суспільства», Катерини Бесцінної «Правове регулювання оренди природних об’єктів», Світлани Данилюк «Зміст та юридичне значення Червоної книги України, порядок її введення», Дарії Риженко «Дисциплінарна відповідальність за екологічні правопорушення».

Крім того, на засіданні обговорили основні групи екологічних проблем: забруднення атмосфери, виснаження водних ресурсів, деградація ґрунту. Було також зазначено, що більша частина злочинів – це збитки від неконтрольованих викидів в атмосферу і засмічення земель відходами. Решта – забруднення води, знищення лісів та екосистем. На сьогодні війною уражено понад три мільйони гектарів лісу, що є третиною всього лісового фонду України.

Під час засідання було також звернуто увагу на різні аспекти роботи оперативних працівників Національної поліції України в умовах сьогодення. Наприкінці заходу старша викладачка Тамара Яценко відповіла на запитання членів наукового гуртка стосовно їхньої поточної наукової діяльності.

ВЗГ ХНУВС