EduRank оновив черговий рейтинговий список найкращих університетів. EduRank.org – це незалежний рейтинг, який охоплює понад 14 тис університетів із 183 країн світу. Він складається на основі результатів досліджень, неакадемічної популярності та впливу випускників університетів.

Визначення 100 найкращих університетів України відбувається на основі аналізу 805 тис. цитувань 224 тис. наукових публікацій 169 університетів України, популярності 2 596 видатних випускників та найбільшої бази даних про випускників.

Харківський національний університет внутрішніх справ, піднявшись на шість сходинок вище, посів 55 місце серед 169 ЗВО. ХНУВС єдиний з усіх закладів вищої освіти МВС, який увійшов до 100 найкращих університетів України.

Методологія рейтингу:

Підсумковий бал загального рейтингу EduRank складається з 3 частин:

45% Оцінка ефективності досліджень. Використовується база даних OpenAlex як проксі для пошуку наукових публікацій та посилань між ними (цитування). Здійснюється коригування ваги на дату публікації та частку представників університетів у списку авторів.

45% Оцінка неакадемічної популярності. Здійснюється розрахунок зворотних посилань на університет з інших сайтів. Використовуються дані Ahrefs як джерела з найбільшим доступним індексом сторінок і посилань.

10% Оцінка випускників. Індикатор відображає сумарну кількість переглядів сторінок видатних випускників університету та інших пов'язаних з ним осіб в усіх 43 мовних версіях Вікіпедії.

Переглянути інформацію по рейтингу можна за посиланням: https://edurank.org/geo/ua/

ВЗГ ХНУВС