Відбулося чергове засідання студентсько-курсантського наукового гуртка «VERITAS» кафедри гуманітарних дисциплін за темою «Практики дотримання академічної доброчесності в університетах України, Європи та Сполучених Штатах Америки». Академічна доброчесність є надзвичайно важливим елементом освітнього процесу. Міжнародний центр академічної доброчесності наголошує, що «коли суспільні освітні установи пронизані доброчесністю, вони допомагають у створенні міцнішої громадянської культури суспільства як цілого».

Під керівництвом доцентки кафедри Юлії Самойлової здобувачами вищої освіти були підготовлені змістовні та цікаві доповіді. Антоніна Ткач висвітлила у своїй доповіді основи академічної доброчесності у закладах вищої освіти України. Вікторія Ярова проаналізувала досвід університетів США щодо дотримання правил академічної доброчесності та порівняла його із вітчизняною системою освіти. Карина Дмитренко розкрила особливості впровадження та дотримання норм академічної доброчесності в різних європейських країнах (Великобританія, Німеччина, Угорщина, Австрія, Швеція, Польща тощо).

Підбиваючи підсумки, учасники засідання дійшли висновку, що дотримання правил та принципів академічної доброчесності є запорукою якісної вищої освіти. Вивчення та імплементація позитивного зарубіжного досвіду з питання академічної доброчесності сприятиме удосконаленню української системи вищої освіти та її успішній інтеграції в європейський освітній простір.

ВЗГ ХНУВС