Представниці кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 ХНУВС – Тетяна Гудзь, Євгенія Логвиненко та Наталія Філіпська взяли участь у вебінарі «ООН та ОБСЄ: розпустити не можна реформувати», організованому і проведеному в офлайн/онлайн режимі громадською організацією «Центр громадянських свобод».

Учасники заходу, серед яких були екс-міністри закордонних справ Павло Клімкін і Володимир Огризко, народний депутат Олексій Гончаренко та інші, обговорили ефективність діяльності міжнародних організацій, зокрема ООН та ОБСЄ у сучасних умовах. Вони також розглянули питання дієвості української дипломатії під час російської агресії.

Особлива увага була акцентована на необхідності посилення інформування світової громадськості щодо ситуації в Україні. Учасники заходу висловили думку, що це може бути досягнуто шляхом активного використання всіх доступних міжнародних платформ, як-от мережі соціальних медіа, міжнародні телеканали та пресу, а також через співпрацю із міжнародними організаціями та дипломатичними місіями. Наприкінці вебінару було зазначено, що ефективне інформування світу про ситуацію в Україні є ключовим елементом забезпечення підтримки та розуміння міжнародного співтовариства щодо потреб і викликів, з якими стикається країна в умовах російської агресії.

ВЗГ ХНУВС