Представники відділу рекрутингу та організації профорієнтаційної роботи та Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС провели зустрічі з випускниками гімназії № 31 та міської гімназії № 9 імені О. М. Луценка м. Черкаси. У заходах взяли участь працівники сектору організації відбору ГУНП у Черкаській області.

240 учнів 9-11 класів дізналися про факультети та спеціальності, за якими готують у Харківському поліцейському виші, про особливості вступу та порядок оформлення особових справ, переваги освітнього процесу.

Старшокласники ознайомились із роботою підрозділу криміналістичного забезпечення слідчого управління та спецпідрозділу поліції особливого призначення. Їм продемонстрували окремі елементи роботи експерта-криміналіста та різні види зброї.

Інспектор кінологічного центру розповів про напрями роботи окремих служб і вибухотехнічних підрозділів, які використовують собак для перевірки потенційно небезпечних місць, пошуку вибухонебезпечних предметів, що залишили ворожі війська. Працівники цих підрозділів несуть службу на блокпостах, перевіряють транспортні засоби, виявляють наркотики, зброю та боєприпаси. Кінолог також ознайомив із прийомами роботи службового собаки.

ВЗГ ХНУВС