Сьогодні пам’ятна подія для Харківського національного університету внутрішніх справ – вже втретє за час війни ми випускаємо офіцерів, які зі зброєю в руках нестимуть службу в Національній поліції України, забезпечуватимуть публічну безпеку й порядок, відстоюватимуть інтереси держави, її цілісність і суверенітет.

Дякую керівництву держави, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, очільникам органів державної влади та місцевого самоврядування Харківської, Вінницької, Хмельницької, Полтавської та Сумської областей за допомогу і підтримку; начальникам та працівникам Головних управлінь Національної поліції в областях, які беруть активну участь у підготовці поліцейських, допомагають їм набути необхідних практичних навичок, що знадобляться в подальшій роботі.

Шановні випускники! Триває жорстока війна. У цей складний для нашої держави час ви виявили мужність і громадянську свідомість, одягнувши офіцерські погони. Більшість із вас поїдуть працювати на схід та південь нашої країни, підтримувати правопорядок та допомагати налагоджувати життя людей на прикордонних, прифронтових та деокупованих територіях, виявляти диверсантів, посібників російського агресора, колаборантів, надавати допомогу мирним громадянам. Ви служитимете у слідчих підрозділах, підрозділах карного розшуку, дізнання, превенції, інформаційно-аналітичної підтримки, кадрового забезпечення, кіберполіції та стратегічних розслідувань Національної поліції України. Деякі з вас виявлять бажання продовжити службу в лавах об’єднаної штурмової бригади «Лють» «Гвардії наступу» аби знешкоджувати окупантів, стримувати та давати відсіч російському агресору.

Будьте сильними й незламними, любіть свій рідний край, свою землю, свій народ, беззастережно вірте у нашу Перемогу, наближайте її своєю відданою службою. Будьте гідними пам’яті наших Героїв-випускників, які віддали свої життя за вільну й незалежну Україну. Вони – наша гордість і слава, приклад стійкості, сили духу та справжнього патріотизму.

Наш Університет став невід’ємною частиною національного спротиву російській агресії. Курсанти та працівники постійно залучаються до несення служби для забезпечення публічної безпеки та порядку у містах і селах нашої держави. Разом із прикордонниками вони виявляють та затримують порушників закону, щодня роблять свій внесок у майбутню Перемогу: здають кров, плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки, відвідують поранених бійців у шпиталях, допомагають ветеранам та їхнім сім’ям по господарству та багато іншого.

З перших днів війни працівники та випускники університету несуть службу на передовій – в лавах Сил безпеки та оборони України. Незабаром до них доєднаються ще шестеро наших офіцерів.

Шановні випускники, бажаю усім вам, вашим рідним і близьким найміцнішого здоров’я, добра, злагоди та найскорішої перемоги над ворогом. Служіть так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог!

Слава Україні! Героям Слава!