В Автошколі для осіб з інвалідністю ХНУВС проходить теоретичний курс навчання 26-річний Яромир Сливка з м. Борщів Коломийського району Івано-Франківської області. У 2023 році він разом із братом підписали контракт і пішли служити до лав ЗСУ – захищати Україну від російської навали. Під час виконання одного із бойових завдань у м. Білогорівка Донецької області Яромир отримав важке поранення. У цьому ж бою загинув його брат. Окрім втрати нижньої кінцівки, у нього були важкі переломи кісток і ушкоджена опорно-рухова система. Перебуваючи у шпиталі, Яромир думав, що ніколи не зможе ходити, але медики доклали багато зусиль, щоб зберегти життя і здоров'я хлопця.

Після реабілітації Яромир повернувся додому і вирішив допомагати батькам по господарству. Тож виникла необхідність придбати транспорт і навчитися ним керувати.

Про Автошколу ХНУВС Яромир дізнався з мережі «Інтернет» і вирішив розпочати навчання: «Нещодавно батько подарував мені авто і постало питання, як навчитися ним керувати з такою травмою, як у мене. Одразу почав шукати інформацію про автошколи, де навчають людей з інвалідністю. Дізнався, що недалеко від міста, де я проживаю, відкрили спеціалізовану Автошколу у Харківському національному університеті внутрішніх справ. Тут зроблено все з урахуванням потреб людей з інвалідністю – зручний пандус, безпечний підйомник, сучасні облаштовані аудиторії, де проходить освітній процес. Не замислюючись, підготував документи і розпочав навчання».

Яромир із задоволенням навчається, каже, що йому тут зручно та цікаво, викладачі просто і доступно роз'яснюють матеріали занять, індивідуально підбирають підхід до кожного слухача. Незабаром Яромир складатиме іспит з теоретичної частини та приступить до практики водіння.

Надіслати заявку на навчання в Автошколі можна електронною поштою: [email protected].

Заняття проходять за адресою: Хмельницька область, м. Кам'янець-Подільський, вул. Лесі Українки, 14-а.

Довідки за телефоном: +38 (067) 968-08-28

ВЗГ ХНУВС