На кафедрі кримінального права і кримінології факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося спільне засідання професорсько-викладацького складу та членів наукового гуртка кафедри, на якому були підведені підсумки діяльності гуртка в  I семестрі 2016/2017 навчального року.

Відкрив захід керівник наукового гуртка кафедри професор кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1, кандидат юридичних наук, доцент Антон Байлов, який ознайомив присутніх із результатами засідання Координаційної ради Наукового товариства від 07.12.2016, а також подякував усім молодим дослідникам, які є членами наукового гуртка кафедри, за досягнення результатів у розвитку науково-дослідної роботи університету.

У засіданні взяли участь голова Наукового товариства студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених доцент кафедри адміністративного права і процесу факультету № 3, кандидат юридичних наук Наталія Коломоєць, а також заступник голови Наукового товариства провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи, кандидат юридичних наук Володимир Чумак.

У своїх доповідях староста гуртка кафедри слухач магістратури факультету № 1 Ірина Бульба та секретар гуртка курсант 4 курсу факультету № 1 Іван Романчук зазначили, що в І семестрі 2016/2017 навчального року члени гуртка взяли участь у 7 наукових заходах із кримінального, кримінально-виконавчого права та кримінології (Міжнародна наукова-практична конференція (м. Ополе, Республіка Польща), Міжнародний симпозіум (м. Івано-Франківськ), Всеукраїнські науково-практичні конференції (м. Миколаїв, м. Львів, м. Харків), круглий стіл (м. Харків), школа з кримінального права (м. Харків)). Крім того, актив гуртка оприлюднив 14 наукових здобутків, які були опубліковані в наукових виданнях ВНЗ України, посів ІІІ місце в науковому диспуті за напрямом «Теоретичні та прикладні проблеми становлення держави і права», який відбувся в рамках Міжнародного Симпозіуму у м. Івано-Франківськ, отримав 17 сертифікатів учасників наукових заходів, цінні подарунки.

Голова Наукового товариства Наталія Коломоєць відзначила, що науковий гурток кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 показує дуже високі результати в науковій діяльності та активно співпрацює з Науковим товариством.

Заступник голови Наукового товариства Володимир Чумак подякував завідувачу кафедри кримінального права і кримінології факультету № 1 доктору юридичних наук, професору Олексію Литвинову та науковому керівнику гуртка Антону Байлову за підтримку курсантської науки і наголосив, що науковий гурток кафедри сприяє підвищенню якості наукових досліджень, популяризує наукову діяльність серед університетської молоді, а також представляє інтереси Наукового товариства серед ВНЗ України не тільки, а й зарубіжжя.

Після закінчення заходу за активну участь у науковому житті університету Ірина Бульба, Влад Галаган, Валерія Леочко, Павло Сахута та Іван Романчук Кримінологічною асоціацією України були нагороджені періодичними виданнями збірника наукових праць «Вісник Кримінологічної асоціації України» та довідником молодого вченого.  

ВЗГ ХНУВС