31 грудня відзначається  День солідарності азербайджанців світу. Напередодні свята відбулися урочистості, в яких взяли участь перший заступник голови ХОДА Марк Беккер, Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв, Почесний консул Азербайджанської Республіки в Харкові Афган Салманов, представники різних установ та організацій, громадськість. Харківський національний університет внутрішніх справ представили ректор університету Валерій Сокуренко та декан факультету № 6 Олег Синєгубов.

Вітаючи присутніх зі святом від імені керівника області Юлії Світличної, перший заступник голови ХОДА Марк Беккер зазначив, що День солідарності азербайджанців світу є символом єдності народу, його культурних традицій та історичних цінностей. Азербайджан сьогодні демонструє усьому світу стрімкий економічний розвиток і покращення добробуту свого народу. Україна та Азербайджан активно співпрацюють у різних галузях економіки, сільського господарства, культури та освіти.

 Слід зазначити, що сьогодні у вищих навчальних закладах Харківщини навчаються понад трьох тисяч азербайджанців. Отримують вони вищу освіту і в Харківському національному університеті внутрішніх справ. За словами ректора університету Валерія Сокуренка, це не тільки підвищує імідж навчального закладу, але й стимулює до налагодження партнерських стосунків у галузях освіти та науки з іншими країнами.

ВЗГ ХНУВС