За його словами, для Державної служби України з надзвичайних ситуацій бюджет 2017 року є прогресивним. Грошовим забезпеченням  ДСНС  на 2017 рік передбачено видатки у сумі 3878,8 млн. грн., що на 1431,5 млн. грн. більше, ніж минулоріч.

«Ці кошти дозволять підвищити мінімальний рівень заробітної плати з 3100 до 5000 гривень», - зазначив міністр.

Своєю чергою, Державна міграційна служба, Національна гвардія та Держприкордонна служба отримали бюджет для розвитку та росту.

«Міграційна служба буде виконувати ключове завдання наступного року – це забезпечення  видачі індивідуальних ID-карток, які  прийдуть на заміну старих паспортів. За цими картками, про це ми скажемо трохи пізніше, буде безвізовий в’їзд до деяких країн», - повідомив Арсен Аваков.

Щодо Державної прикордонної служби, то на думку міністра внутрішніх справ, рівень фінансування на 2017 рік дозволить підвищити мотивацію працівників і покращити професійний розвиток.

«Пункти пропуску ми оснастили сучасними системами, які інтегровані з системами Інтерполу, Європолу та нашими базами. Наш кордон не повинен бути прохідним двором  та має відсікати злочинців», - зазначив Арсен Аваков.

За словами міністра, аби забезпечити динаміку заробітної платні, яку будуть отримувати перепідготовлені офіцери поліції,  додаткового фінансування у розмірі 3 млрд. гривень потребуватиме Національна поліція України.

«Ми на цю тему говорили з Прем’єр-міністром та депутатськими фракціями. Тому я думаю, що від того, який розвиток матиме бюджетний рік, ми зможемо корегувати фінансування роботи цих органів», - додав глава МВС.

Арсен Аваков зазначив, що бюджет також дозволить до липня 2017 року завершити по всій країні заміну старих МРЕВ на нові сервісні центри.

«По всій системі МВС, а це близько 360 тисяч осіб, ми маємо задовільний бюджет на 2017 рік», - підкреслив очільник МВС.

Департамент комунікації МВС України