На базі Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено два одноденних тренінги «Гендерне та домашнє насильство»під егідою та за сприянням Консультативної місії Європейського Союзу.

Тренінги проводила експерт із Фінляндії Сарі Раутарінте, радник з питань прав людини та гендерної рівності КМЄС, у минулому офіцер поліції з 25-річним досвідом роботи, яка неодноразово на практиці стикалася з проблемами домашнього насилля різної складності.

Ці тренінги стали продовженням тематичних тренінгів, що проводилися в листопаді 2016 року. Метою цьогорічних тренінгів стало обговорення втілення раніше отриманого досвіду у практичну діяльність, труднощів, з якими стикалися працівники поліції під час роботи з випадками домашнього та гендерного насильства тощо.

Сучасне суспільство визнало, що гендерне насильство є порушенням прав людини, насамперед, жінок, а світовий жіночий рух отримав ще одну важливу перемогу на шляху до викорінення дискримінації за статевою ознакою. Особливого значення набула проблема сексуальних зазіхань у відносинах між керівниками-чоловіками та підлеглими-жінками.

Під час тренінг-курсу були розглянуті такі питання: домашнє насильство, проституція та торгівля жінками, наркоманія та відсутність послідовної державної політики в цій сфері.

ВЗГ ХНУВС