У Харкові розпочався Фінал чемпіонату України з шахів 2017 року серед юнаків і дівчат до 18 років.

Відкриваючи змагання, президент Харківської обласної федерації шахів Сергій Гусаров привітав усіх присутніх і побажав учасникам успіхів, нових досягнень та перемог, а також зазначив, що популярність такого виду спорту, як шахи, постійно зростає.

Фінал чемпіонату проводиться за підтримки громадської організації CHESS.FUND та президента Харківської обласної федерації шахів.

На урочистому відкритті були присутні перший заступник Харківської обласної федерації шахів Геннадій Круговий, президент шахового спортивного клубу «Юридична академія» Анатолій Гетьман, гросмейстер, чемпіонка світу та Європи Анна Ушеніна, гросмейстер, головний тренер жіночої збірної України Михайло Бродський та інші. Головний суддя змагань – міжнародний арбітр Олег Товчига.

Змагання відбудуться в дисциплінах «класичні шахи», «швидка гра» та «блискавична гра».

Перший та другий призери чемпіонату в дисципліні «класичні шахи» отримають право виступати на чемпіонаті світу та Європи 2017 року з дисципліни «класичні шахи». Урочисте закриття чемпіонату та церемонія нагородження переможців змагань відбудеться 13 квітня поточного року.

ВЗГ ХНУВС