У рамках проведення курсів підвищення кваліфікації слідчих у місті Мелітополі професором кафедри адміністративної діяльності поліції факультету № 3 Іриною Казанчук разом з представниками Мобільної бригади м. Мелітополь, яка надає екстрену соціо-психологічну допомогу потерпілим від гендерно-обумовленого насильства, проведено бінарне заняття на тему «Прояви різних видів домашнього насильства та протидія ним» у межах навчальної дисципліни «Попередження насильства в сім’ї».

Під час зустрічі були розглянуті питання, які стосуються напрямків діяльності Мобільних бригад психосоціальної допомоги Фонду народонаселення ООН і Української фундації громадського здоров’я, дій потерпілого у ситуації домашнього насильства або його загрози, стандартів надання адміністративно-правової, медичної, психосоціальної та іншої допомоги учасникам сімейного конфлікту тощо. Особливу увагу Ірина Казанчук звернула на необхідність тісної співпраці слідчих органів іінших підрозділів Національної поліції з представниками мобільної бригади.

Під час заходу слухачі отримали пам'ятки з  контактами та детальним описом роботи мобільних бригад міст і районів Запорізької області.

ВЗГ ХНУВС