На базі Харківського національного університету внутрішніх справ проходить круглий стіл за темою «Перспективи збереження і розвитку демократичних тенденцій функціонування держави в умовах загострення глобалізаційних екологічних викликів». Круглий стіл організовано Асоціацією українських правників, яку очолює професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Василь Костицький. Він представив інших учасників наукового зібрання, серед яких закордонні фахівці – професор Університету Регента Джеймс Девідс, професор правознавства Ліберті Університету Юрій Мантилла, президент міжнародної  громадської організації «Асоціація милосердя «Еммануїл»» Стів Вебер, студенти університетів США. До участі у круглому столі запрошені представники усіх факультетів Харківського національного університету внутрішніх справ, курсанти і студенти, які вільно володіють англійською, обраною основною мовою спілкування.

Відкрив науковий захід перший проректор ХНУВС Дмитро Швець, який побажав плідної роботи учасникам круглого столу та зазначив, що обмін думками з глобальних проблем, які сьогодні турбують суспільство, завжди є корисним, а також дає імпульс для нових наукових досліджень та розробок.

За словами Василя Костицького під час роботи круглого столу буде цікаво почути думку молоді з приводу такої актуальної для суспільства проблеми – забезпечити права і свободи людини і водночас протистояти глобальним викликам сучасності – тероризму, військовим конфліктам, бідності, екологічним катастрофам та ін.

Слід зазначити, що Асоціація українських правників була створена у травні 1991 року. Це всеукраїнська громадська організація, яка об’єднує юристів з метою сприяння розбудові  в Україні суверенної правової держави. Серед основних завдань Асоціації – відродження української школи права на засадах європейської та американської правової традиції, участь у проведенні наукових досліджень та розробок з проблем права, внесення законодавчих пропозицій, аналіз та експертиза чинного законодавства та законопроектів, а також нормативних актів, поширення правових знань серед населення тощо.

ВЗГ ХНУВС