У рамках роботи студентського наукового гуртка «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації» у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ був проведений круглий стіл на тему «Інноваційний розвиток України: стан та перспективи». Участь у науковому заході взяли викладачі кафедри соціального-економічних дисциплін та студенти 1–4 курсів філії.

Із вступним словом до всіх присутніх звернулась доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Віра Бутенко, яка акцентувала увагу присутніх на актуальності теми засідання, зазначивши необхідність інноваційного розвитку країни.

Із доповіддю на тему: «Інноваційний розвиток України: стан та перспективи»  виступила студентка 3 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Ткаченко. Вона дала характеристику тенденціям інноваційного розвитку України, навела статистичні дані стосовно впровадження інноваційних проектів за останні  роки, окреслила  основні фактори, які впливають на інноваційний розвиток.

Із співдоповідями виступили студенти 4 курсу. Зокрема Сергій Цукан зробив  огляд нормативно-правового забезпечення інноваційної діяльності в Україні, Олександр Помазан розглянув Глобальний інноваційний індекс і місце в ньому України, розвиток наукового потенціалу як основу інноваційної діяльності охарактеризував  Родіон Пазиніч.

Наприкінці засідання завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін Олена Анатоліївна Лук’янихіна підбила підсумки, зазначивши, що побудова інноваційної економіки є можливою тільки у разі повної консолідації держави, науки, бізнесу та суспільства. Також Олена Анатоліївна подякувала за якісно підготовлені доповідачами виступи та активне обговорення висунутих питань усіма учасниками круглого столу. Студентки 3 курсу Ірина Ткаченко та Аліна Подобашенко як активні учасниці студентського наукового гуртка були відзначені грамотами директора Сумської філії Сергія Лукаша.

 

Сумська філія ХНУВС