В рамках обласного Тижня правових знань працівниками Головного територіального управління юстиції було проведено лекцію для студентів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ за участі головного спеціаліста відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Василя Петрика та головного спеціаліста відділу взаємодії із суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Наталії Дробязко.

Мета лекції – ознайомити студентів з основними реформами, які відбулися в діяльності Міністерства юстиції України. Було висвітлено питання щодо електронних сервісів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, розглянуто нові пілотні проекти, а саме – державна реєстрація шлюбу за добу, державна реєстрація народження в пологових будинках з одночасною реєстрацією місця проживання, можливість отримання допомоги при народженні за умови подання заяви в електронному режимі. Працівники юстиції висвітли ці питання, а також наочно продемонстрували, як потрібно користуватися електронними сервісами. Студентам також були надані й наочні матеріали, розроблені Головним територіальним управлінням юстиції у Сумській області.

Наталія Дробязко – головний спеціаліст відділу взаємодії із суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів – свого часу закінчила Сумську філію ХНУВС і спілкуючись зі студентами зазначила, що робота в органах юстиції сьогодні є надзвичайноперспективною.

Студенти активно задавали запитання, обговорювали отриману інформацію та висловили сподівання, що такі зустрічі відбуватимуться й в майбутньому.

 

Сумська філія ХНУВС