5 травня  2017 року у Харківському національному університеті внутрішніх справ – випуск курсантів. За традицією перед урочистими заходами ректор навчального закладу генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко вручив випускникам погони лейтенантів поліції. Він привітав юнаків і дівчат з важливою подією і зазначив, що саме з мріями про офіцерські зірки на погонах вони прийшли до  університету. «Ви чекали того дня, коли вам буде присвоєне звання лейтенанта поліції. Сьогодні я з гордістю звертаюсь до вас: шановні офіцери! Позаду залишилися курсантські будні. Попереду у вас нове життя з його радощами і труднощами, – наголосив Валерій Васильович. – Пам’ятайте, що у правоохоронця не буває легкої долі, проте, маю щиру надію, що кожен з вас досягне тієї мети, яку ставив перед собою, обираючи свою професію».

Ректор університету також вручив відзнаку МВС України «Ветеран війни – учасник бойових дій» академіку Національної академії правових наук України, доктору юридичних наук, професору, генерал-полковнику міліції Олександру Марковичу Бандурці. Він побажав йому подальшої плідної праці на благо Українського народу та ще довго залишатися в строю. Олександр Маркович,  звертаючись до молодих лейтенантів, зазначив, щоб вони були відданими обраній справі, завжди пам’ятали слова Присяги та девіз університету «Знання. Закон. Честь».  

Після завершення заходу у випускників був вільний час, щоб до початку урочистостей з нагоди вручення дипломів та посвячення їх у захисники правопорядку, замінити курсантські погони на офіцерські.

ВЗГ ХНУВС