У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди випуску курсантів та посвячення їх у захисники правопорядку.

Серед тих, хто отримав дипломи про вищу освіту, – 110 випускників факультету № 3 (підрозділів поліції превентивної діяльності). Випуск молодих фахівців – це завжди знаменна подія для навчального закладу. В Харківському національному університеті внутрішніх справ урочисті заходи відбуваються в рамках відзначення сторіччя підготовки правоохоронців на Харківщині. За цей час навчальний заклад підготував більше 50 тисяч висококваліфікованих кадрів для правоохоронних органів України. Сьогодні багато випускників стоять не тільки на сторожі прав і свобод громадян України, а й разом з іншими захисниками своєї землі відстоюють територіальну цілісність і єдність нашої держави, навіть ціною життя. Тож присутні хвилиною мовчання вшанували патріотизм, мужність, вірність і героїзм тих, хто віддав своє життя за єдність і незалежність України, беручи участь в антитерористичній операції.

Розпочалася церемонія вручення дипломів. Документи про вищу освіту  відмінникам навчання, серед яких 12 дівчат і юнак, вручив ректор університету генерал поліції 3 рангу Валерій Сокуренко.

Після завершення урочистої церемонії вручення дипломів до молоді звернувся Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак: «Шановні випускники! Минули роки навчання. Сьогодні ви поповнили лави Національної поліції, щоб служити народові України та захищати його. Це дуже відповідальна місія, вона під силу лише справжнім патріотам своєї країни. Вам доведеться працювати в новій Україні, яка з’явилася завдяки  Революції Гідності. Для вас починається новий етап життя. Етап більшої самостійності, але й більшої відповідальності. Пам’ятайте: довіра народу – це найкраща оцінка вашої роботи».

Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов зазначив: «Ви – обличчя української поліції. Ваш особистий приклад і професійна компетентність формуватимуть повагу до закону та зміцнюватимуть віру громадян у справедливість. Будьте гідними звання працівника поліції України, докладайте всіх зусиль для зміцнення авторитету і підвищення престижу професії, а здобута в стінах Харківського національного університету внутрішніх справ освіта стане основою особистого успіху і професійного зростання. Відсьогодні ви стаєте активними учасниками процесу приведення правоохоронної діяльності до європейських стандартів. Це справа не одного дня, і хто ж, як не ви, зробить її найкраще. Служіть і захищайте!»

Ректор університету Валерій Сокуренко наголосив: «Будьте чесними, гуманними, справедливими, завжди пам’ятайте девіз Харківського національного університету внутрішніх справ «Знання. Закон. Честь» і дотримуйтесь його у вашій професійній діяльності. Пам’ятайте, що довіра українського народу до поліції – це найвищий показник ваших професійних та людських ознак. Вітаю з успішним завершенням навчання і закликаю: ніколи не зупиняйтеся на досягнутому. Наступним кроком вашого освітнього зростання є здобуття ступеня магістра. Я впевнений, ви продовжите навчання. Мирного вам неба, добра та злагоди! Служіть так, щоб вас поважали люди і захищав Господь Бог!»

Від імені батьків зі словами подяки до керівництва та колективу університету звернулася мати випускника Ольга Шеіна. За настанови та навчання подякувала працівникам університету випускниця навчального закладу Катерина Сорокотяга. Вона також запропонувала покласти квіти до пам’ятника правоохоронцям, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Один з найбільш урочистих моментів свята – посвячення в захисники правопорядку. Ректор університету кладе пернач на плече кожного офіцера-випускника, який, знявши головний убір, стає на коліно та схиляє голову. Відбувається і прощання із Прапором університету.

Завершились урочистості показовими виступами підрозділу спеціального призначення КОРД ГУНП в Харківській області та підрозділів університету – карабінерів, колективу художньої самодіяльності й ансамблю барабанщиць. Випускники виконали офіцерський вальс.

Представники ЗМІ поспілкувалися під час брифінгу з почесними гостями університету і ректором навчального закладу, а також випускниками та їхніми батьками.

 

ВЗГ ХНУВС