За сприянням Консультативної місії Європейського Союзу у Харківському національному університеті внутрішніх справ було проведено тренінг-курс з питань взаємодії поліції з населенням, в якому брали участь представники патрульної поліції та дільничні інспектори з Луганської та Донецької областей.

Тематика тренінгу на сучасному етапі має досить актуальне значення. Адже від того, наскільки ефективно налагоджена взаємодія між органами виконавчої влади, місцевого самоврядування та правоохоронними органами, залежить стабільність і правопорядок у регіоні та авторитет державної влади в цілому. Даний захід сприяє напрацюванню ефективного механізму взаємодії місцевої поліції, органів влади та територіальних громад у забезпеченні належного публічного порядку і безпеки, захисту прав і свобод громадян, інтересів суспільства та держави від протиправних посягань.

У ході тренінгу його учасники обмінялися своїми поглядами щодо покращення взаємодії з населенням, розповіли про конкретні приклади з власної практики, змоделювали певні ситуації задля вирішення тих чи інших проблем. І дійшли до спільної думки, що працівники поліції, в першу чергу дільничні та патрульні, повинні якомога тісніше співпрацювати з громадою. Рівень довіри населення до поліції є основним критерієм оцінки ефективності діяльності органів і підрозділів поліції

Під час тренінгу наголошувалося, що в сучасних умовах діяльності поліції поняття взаємодії має більш прогресивний зміст, і пропонується її організація на засадах партнерських стосунків. Цього разу значна увага приділялась питанням методів контролю та обговорювались питання управління всередині колективу.

Сертифікати про участь у  тренінгу вручили перший проректор Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції Дмитро Швець та радник/тренер з питань роботи поліції з громадськістю Консультативної місії Європейського Союзу Пітер Вілсон.

ВЗГ ХНУВС