Ветеранською організацією Харківського національного університету внутрішніх справ і відділом соціально-гуманітарної роботи була організована зустріч працівників, курсантів та студентів із ветеранами ОВС – колишнім начальником Московського РВ УМВС України в Харківській областіполковником міліції у відставці В'ячеславом Картавих і колишнім заступником начальника юридичного факультету Університету внутрішніх справ полковником міліції у відставці, кандидатом педагогічних наук, доцентом Миколою Городиським, який нині продовжує передавати свій професійний досвід молодому поколінню і працює фахівцем у відділі соціально-гуманітарної роботи.

Відкриваючи захід, проректор університету Олександр Грищенко, який працював пліч-о-пліч із гостями навчального закладу, зазначив, що вони не лише професійно боролися зі злочинністю, а й у вільний від служби час займалися творчістю.

  До присутніх звернувся В'ячеслав Іванович, який розповів, що присвятив 35 років службі в карному розшуку. Він наголосив, що в роботі карного розшуку головним завжди залишається людський чинник: «Працівник карного розшуку – це, в першу чергу, психолог, аналітик і, звичайно ж, самовіддана людина».

Після виходу на заслужений відпочинок В'ячеслав Картавих прочитав безліч класики, прози, поезії, творів сучасних авторів байок і детективного жанру. Життєві ситуації стали матеріалом для написання його власних книжок. Для читачів вийшли друком збірники та книги «Неповторимые минуты», «Новые басни», «Соловьиное детство» та ін.

В'ячеслав Іванович є почесним членом Союзу письменників України, співавтором багатьох письменників, художників і скульпторів.

Працівники, курсанти та студенти отримали в дарунок книги «Опера. Воры. Начальники» з особистим підписом автора.

Наступним до присутніх звернувся Микола Іванович, який у вільний від праці час займається виконанням українських народних пісень, романсів та класичних творів. Він виконав давно вже знайомі твори «Два кольори», «Рідна мати моя», «Перемога», «Як добре бути генералом».

Курсанти подякували почесним гостям за цікаве спілкування і висловили сподівання на подальші зустрічі.

ВЗГ ХНУВС