Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко взяв участь у семінарі з підвищення кваліфікації працівників закладів, установ і підприємств, що належать до сфери управління МВС України, з питань запобігання і протидії корупції.  Захід проходив на базі інституту післядипломної освіти Національної академії внутрішніх справ.

Заняття проводили представники науково-педагогічного складу Національної академії внутрішніх справ, МВС України, Національної поліції України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Національного антикорупційного бюро України, Генеральної прокуратури України, громадських організацій, тощо.

Цей захід дав можливість поглибити знання основних положень антикорупційного законодавства, отримати методичні рекомендації з організації роботи із запобігання корупції та виявлення її проявів, а також ознайомитися з міжнародним досвідом у сфері протидії корупції.

Під час проведення семінару були обговорені питання стану корупційної злочинності в державі, застосування антикорупційного законодавства, організації та проведення заходів у сфері запобігання корупції в юридичних особах публічного права, правового статусу та діяльності уповноваженої особи з питань запобігання корупції у здійсненні превентивних антикорупційних заходів, створення умов для повідомлень про факти порушення вимог антикорупційного законодавства та налагодження ефективної роботи з викривачами, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, особливості здійснення фінансового контролю в закладах та підрозділах, що належать до сфери управління МВС. За результатами отриманих знань учасники семінару склали підсумкове тестування та отримали посвідчення про підвищення кваліфікації.

ВЗГ ХНУВС