У Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочався ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської олімпіади з основ правознавства. В олімпіаді взяли участь близько 170 учнів з усіх районів Харківської області. Це – школярі старших класів, які обирають майбутню професію, і олімпіада – це чудова нагода перевірити власні знання, виявити прогалини та морально підготуватися до майбутніх іспитів.

Серед учасників олімпіади є такі, що остаточно не визначилися куди  будуть поступати після закінчення школи, але все ж таки переважна більшість пов’язують своє майбутнє з юриспруденцією. Так, Олена у майбутньому бачить себе фахівцем у галузі міжнародного права, тому вона наполегливо вивчає правознавство, відвідує відповідні курси лекцій, які читають для абітурієнтів у вищих навчальних закладах Харкова, багато читає.

Після реєстрації юних правників та їх наставників було запрошено на урочисте відкриття олімпіади. Із вступним словом до присутніх звернувся перший проректор університету полковник міліції Олександр Головко. Він передав вітання від ректора університету генерал-полковника міліції Сергія Гусарова, побажав плідної роботи та високих результатів: «Керівництво і науково-педагогічний склад нашого навчального закладу завжди радо приймають учасників олімпіади, адже ми зацікавлені у тому, щоб правова освіта населення покращувалась, а в органах внутрішніх справ працювали найобдарованіші юнаки та дівчата».

До складу журі увійшли представники Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, проректори та викладачі вищих навчальних закладів, вчителі загальноосвітніх шкіл.

Після урочистої частини на учнів чекали завдання третього етапу олімпіади. Поки діти працювали, їхнім наставникам було продемонстровано фільм про університет, а професори прочитали лекцію про новели в українському законодавстві.

 

ВЗГ ХНУВС