У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України. У святковому шикуванні взяли участь особовий склад університету, курсанти-першокурсники.

Відкрив урочистості ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко. Він привітав усіх зі святом і зазначив, що більшість тих, хто сьогодні присутні на заходах, молодші за Незалежність України. Звертаючись до молоді, ректор наголосив, що сьогодні її головним обов’язком є добре навчатися, любити свою державу, бути її справжніми патріотами. «Я вдячний, що ви обрали саме наш університет, – сказав Валерій Васильович, – вдячний вашим батькам, що вони виховали вас мужніми і стійкими, такими, якими повинні бути працівники поліції, адже від їхнього сумління, підготовки, упевненості залежить безпека громадян, ступінь довіри до Національної поліції України та держави в цілому. Я пишаюся тим, що працюю в університеті, особовий склад якого у квітні 2014 року відстояв Харків, щоб у ньому майорів жовто-синій прапор. І поки такі люди є поруч із нами, ми – непереможні!».

Перший ректор університету, народний депутат України чотирьох скликань, академік Національної академії правових наук України, генерал-полковник міліції Олександр Бандурка, звертаючись до молоді, наголосив, що Харкову належить значиме місце в українському державотворенні: «Мені поталанило бути одним із групи депутатів, які готували текст для Акту проголошення незалежності України, погоджували його від імені фракцій. Наш університет є ровесником Незалежності. Саме в нашому навчальному закладі розроблялися та проходили експертизу такі важливі законодавчі документи, як Декларація про державний суверенітет, Конституція України, Цивільний кодекс та багато інших законодавчих актів. Ми повинні про це знати і пам’ятати».

Завершились урочистості виступом колективу художньої самодіяльності, ансамблю барабанщиць та підрозділу карабінерів.

ВЗГ ХНУВС